Waarom Nick Wasilopoulos kandidaat staat voor algemeen bestuurslid

Wie zijn de mensen die zich op de linkse lijst van het Marxistisch Forum verkiesbaar stellen voor het nieuwe partijbestuur die je in november kunt kiezen? We stellen elke kandidaat kort aan je voor aan de hand van hun motivatiebrief. Vandaag introduceren we Nick Wasilopoulos, kandidaat voor algemeen bestuurslid.

Beste kandidatencommissie,

Bij deze kandideer ik mij voor de functie van algemeen partijbestuurslid van de SP. 

Ik ben al sinds het begin van mijn lidmaatschap actief voor de partij. Dat begon voor mij bij de lokale ROOD groep in Nijmegen. Ik heb mezelf een uiterst inzetbaar lid getoond en veel op straat gestaan voor sociale verandering. Na een niet al te lange tijd werd ik contactpersoon van de ROOD groep. Als contactpersoon ben ik in het afdelingsbestuur van Nijmegen beland en heb ik veel geholpen met afdelingswerk. Niet veel later had de afdeling plots  een voorzitter nodig en stelde ik me beschikbaar. Ik werd tot twee keer toe verkozen en zo ben ik zo’n twee jaar voorzitter van de afdeling geweest. Wegens niet te overbruggen meningsverschillen met betrekking tot de huidige gang van zaken binnen de partij heb ik afgelopen november besloten me terug te trekken als voorzitter van de afdeling.

Ik denk dat ik op basis van deze ervaring een goede toevoeging zou zijn aan het bestuur.

In cijfers:

Leeftijd: 23
Woonplaats: Nijmegen
Politieke ervaring: Contactpersoon ROOD Nijmegen 2018, voorzitter SP afdeling Nijmegen 2018-2020.

Bereikbaar op: 0646809971 en wasilopoulos@gmail.com

De belangrijkste redenen voor mijn opstappen waren de ontwikkelingen rond de royementen en het tekort aan democratie binnen de partij en specifiek binnen mijn afdeling. Dit zijn dan ook, in combinatie met de koers van het partijbestuur richting een breuk met ROOD, mijn grootste overwegingen om me aan te melden als algemeen bestuurslid. Als ik verkozen zou worden als bestuurslid zou ik o.a. strijden voor:

  • een democratischere partij met recht op factievorming;
  • het stopzetten van de heksenjacht en het terugdraaien van de royementen;
  • verzoening zoeken met ROOD. 

Om al deze redenen kandideer ik mij samen met mijn kameraden van de Marxistisch Forum lijst voor het partijbestuur van de SP.

Met kameraadschappelijke groet,

Nick Wasilopoulos