Waarom Bram Jumelet kandidaat staat voor algemeen bestuurslid

Wie zijn de mensen die zich op de linkse lijst van het Marxistisch Forum verkiesbaar stellen voor het nieuwe partijbestuur die je in november kunt kiezen? We stellen elke kandidaat kort aan je voor aan de hand van hun motivatiebrief. Vandaag introduceren we Bram Jumelet, kandidaat voor algemeen bestuurslid.

Beste kandidatencommissie,

Ik wil mij graag kandideren voor de functie van algemeen bestuurslid als onderdeel van de Marxistisch Forum voordracht.

Ik ben Bram Jumelet en woon in Oosterhout. In het dagelijks leven ben ik op het moment montagemedewerker, hierbij monteer ik elektriciteitskasten en dakluiken. Het grootste deel van mijn werkzame leven werkte ik in de metaal.

Sinds een tijdje ben ik in Breda actief voor de SP en proberen we een werkgroep op te zetten voor Oosterhout. In Breda sluit ik ook aan in het afdelingsbestuur. Voor ik actief werd in de SP, ben ik lange tijd actief geweest in de NCPN waar ik ook voorzitter was van de lokale jongeren afdeling. Hier heb ik veel ervaring opgedaan zowel in positieve als in negatieve zin.

Hoewel ik nu erg kritisch ben op de NCPN, denk ik wel dat die ervaring bijdraagt aan mijn kandidatuur voor het partijbestuur namens Marxistisch Forum. Ik heb een hele andere ervaring en daardoor ook een andere kijk op de SP, zo ben erg kritisch op de stalinistische tendensen van de SP, juist ook omdat ik er vrij lang in heb geloofd binnen de NCPN. Je ziet veel raakvlakken die veel SP’ers liever zouden ontkennen. Ook heb ik ervaring opgedaan in het mede opzetten van de Kameraadschappij, en ben ik er momenteel actief voor het secretariaat aldaar.

In cijfers:

Leeftijd: 33
Woonplaats: Oosterhout
Politieke ervaring: 2006-2019 NCPN/CJB – Kaderlid; 2019 lid geworden van de SP; 2019 mede-oprichter Kameraadschappij, sinds 2020 algemeen secretariaatslid; 2021 waarnemend bestuurslid SP afdeling Breda en kartrekker aankomende werkgroep Oosterhout.

Bereikbaar op: bjumelet@gmail.com

Politiek inhoudelijk sta ik achter de pijlers van het Marxistisch Forum en zou ik ook graag op zo’n platform verkiesbaar staan. Het lijkt mij goed om samen de strijd aan te gaan tegen de politieke verslapping en bureaucratische tendensen van de SP. Wanneer wij een democratische samenleving willen bereiken zullen wij eerst moeten leren dit zelf – als partij – op een goede manier vorm te geven. Ook denk ik dat het proberen uit te sluiten van een groot deel van de SP, namelijk linkse Socialisten een schot in de eigen voet is. Als partij verliezen we al jaren leden, en al jaren boeken we in op stemresultaten. Hier moet een kritisch dialoog over gevoerd kunnen worden, waarbij we ook kijken hoe we onze partij kunnen herbronnen en we kritisch kijken naar de strategieën en tactieken die we gebruiken. Mijn kandidatuur is daarmee een uitnodiging tot kritisch dialoog en discussie, en ik hoop dan ook dat ik dit hiermee kan bereiken.

Met kameraadschappelijke groet,

Bram Jumelet